تبیان، دستیار زندگی

بررسی آخرین تحولات و تکنولوژی‌های هدفون در سال ۲۰۲۱

مهم‌ترین تحول و به نوعی ترندِ بازار هدفون‌ها، وایرلس شدن هدفون‌های دور گوشی است. قبل از عرضهٔ هدفون‌های بی‌سیم، توجه زیادی به بلوتوث نمی‌شد. استقبال مردم از هدفون‌های بی‌سیم باعث شد این فناوری دوباره به گود رقابت بازگردد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه : 7 دقیقه
بررسی آخرین تحولات و تکنولوژی‌های هدفون در سال ۲۰۲۱


بازار خرید هدفون
در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. تخمین می‌زنند طی سال‌های آتی گردش مالی این صنعت به چیزی حدود ۳۶ میلیارد دلار برسد. این موضوع باعث شده تا شرکت‌های مختلف با عرضهٔ فناوری‌های جدید رأس رقابتی را حفظ کنند. 
رقابت هرچه باشد، نفعش برای مشتری است. در این نوشته می‌خواهیم تحولات بازار هدفون و فناوری‌های جدیدِ‌ این صنعت را بررسی کنیم.

آخرین تکنولوژی‌های صدا در هدفون‌های Over-Ear (دور گوشی)

هدفون‌های over-ear
هدفون‌های Over-ear همچنان یک استاندارد هستند.

مهم‌ترین تحول و به نوعی ترندِ بازار هدفون‌ها، وایرلس شدن هدفون‌های دور گوشی است. قبل از عرضهٔ هدفون‌های بی‌سیم، توجه زیادی به بلوتوث نمی‌شد. استقبال مردم از هدفون‌های بی‌سیم و  قیمت هدفون های بی سیم باعث شد این فناوری دوباره به گود رقابت بازگردد. شرکت‌هایی مختلف به مرور به استفاده از این فناوری رو آوردند و اکنون شاهد آن هستیم که حتی برخی از هدفون‌های سیمی قدیمی، در مدل‌های بی‌سیم عرضه شده‌اند؛ نمونه‌اش Audio-Technica ATH-50X.
دیر نپایید که مهندسان صدا پی به ارزش این فناوری بردند. با ظهور کدک‌های کارآمد، انتقال صدای بی‌سیم بیش از پیش بهبود یافت و بسیاری از مشکلات ناشی از محدودیت‌های بلوتوث برطرف شد. 
شاید تعجب کنید ولی کم‌اهمیتی یا بی‌اهمیتی مصرف‌کنندگان غیرحرفه‌ای به تغییرات جزئی صدا مهم‌ترین عامل پیشرفت کدک‌ها و پیشرفت بازار هدفون‌های بلوتوثی بوده است. بیشتر مردم قادر به شنیدن تفاوت‌های جزئی صدا در بیت‌ریت‌های پایین نیستند و نمی‌توانند صدای اورجینال را از صدای دستکاری شده تشخیص دهند. همین موضوع دست مهندسین را در توسعهٔ کدک‌ها باز گذاشته است. کدک‌ها با شناخت نقاط ضعف شنوایی انسان و دست گذاشتن روی همین ضعف‌ها ساخته می‌شوند.
شاید افراد حرفه‌ای که سال‌ها از تجهیزات پیشرفته استفاده کرده‌اند و گوششان با شنیدن صداهای اورجینال تقویت شده نظر دیگری داشته باشند ولی حقیقت این است که عامهٔ مردم قادر به درک تفاوت‌های جزئی صدا نیستند.
قبول ندارید؟ خودتان تست شنوایی بگیرید و ببینید اصلاً می‌توانید تفاوت را احساس کنید و اگر تشخیص دادید آیا این میزان تفاوت برای شما مهم هست یا نه؛ اگر هست (که اغلب نیست) باید قید هدفون‌های بلوتوث را بزنید؛ چون همهٔ هدفون‌های بلوتوث صدا را فشرده می‌کنند و اگر نیست به بازار وسیع هدفون‌های بی‌سیم خوش آمدید.
فناورانه‌ترین برندها در بازار هدفون‌های دور گوشی
درست حدس زدید:
Bose
Sennheiser
Beats by Dre
Sony
Audio-Technica
JBL
پیشرفت بازار هدفون‌های مصرفی صرفاً محدود به برندهای معروف نبوده است. برخی برندهای کمتر شناخته‌شده‌تر نیز توانسته‌اند جایگاه مطلوبی کسب کنند؛ از جمله:
Shure
Beyerdynamic
Bang & Olufsen
AKG
اشتباه نکنید. این برندها مشهورند ولی نه میان مصرف‌کنندگان عادی؛ بلکه بین حرفه‌ای‌ها!

بیرداینامیک برندی است که بیشتر میان حرفه‌ای‌ها شهرت دارد
بیرداینامیک برندی است که بیشتر میان حرفه‌ای‌ها شهرت دارد نه میان متوسط مصرف‌کنندگان عادی.

بهترین هدفون‌های دور گوشی بازار

بهترین هدفون، همان است که مطابق انتظارات شماست و برای این کار کسی جز خودتان نمی‌تواند به شما کمک کند. 

هدفون‌های دور گوشی با فناوری نویز کنسلینگ
اگر دنبال خرید هدفون‌های اکتیو نویز کنسلینگ هستید؛ بین Bose ، Sony ، Sennheiser ، Beyerdynamic و Jabra مدل‌های خوبی پیدا می‌کنید.

هدفون‌های بلوتوث
دنبال راحت هستید از میان برندهای Beats, Bose, Sony, Sennheiser, Audio-Technica, Skullcandy انتخاب کنید.

هدفون‌های استودیویی
برای کارهای حرفه‌ای و استودیویی، به مجموعه‌ای از قابلیت‌های مختلف نیاز دارید که در این بین Sony, Audio-Technica, Beyerdynamic خوش درخشیده‌اند.

آخرین تکنولوژی‌های صدا در هدفون‌های وایرلس

هدفون‌های بلوتوث با موفقیت زیادی بخش زیادی از بازار را تصاحب کرده‌اند.
بازار هدفون‌های بی‌سیم تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است.  هدفون‌های بی‌سیم به دلایل زیادی از جمله دلایل ذیل برای بسیاری از افراد به یک انتخاب عادی تبدیل شده است:
کیفیت صدای بهتر به لطف کدک‌های بلوتوث. تا مدت‌ها مردم به خاطر تأثیر بدِ بلوتوث روی کیفیت صدا از آن فراری بودند. اما اکنون با آمدن کدک‌های جدیدِ AAC, LDAC و aptX و … دیگر این مشکل وجود ندارد.
طول عمر بیشتر باتری. در گذشته مهم‌ترین محدودیت، ظرفیت اندک باتری بود. طبیعتاً کسی دوست ندارد دستگاه خود را فرت و فرت شارژ کند! 
با روی کار آمدن هدفون‌های مدرن با ۲۰ ساعت شارژدهی (در مدل‌های In-Ear تا ۱۰ ساعت) این دغدغه به کلی از بین رفت.
حذف درگاه ۳.۵ میلی‌متری صدا (AUX) از گوشی‌های جدید. بعد از حذف پورت صدا از آیفون، به مرور شرکت‌های دیگر به این جنبش پیوستند و اکنون بیشتر اسمارت‌فون‌های رده‌بالا فاقد این پورت هستند. برای اتصال هدفون به این گوشی‌ها باید از دانگل استفاده کنید که احتمالاً خوش ندارید. بنابراین بیایید اینطور نتیجه بگیرم که استفاده از هدفون‌های وایرلس به یک توفیق اجباری تبدیل شده است. 🙂
مصرف کمتر انرژی و بُرد بیشتر بلوتوث. بلوتوث ۵، مصرف انرژی کمتر و بُرد بیشتری دارد. این یعنی با افزایش فاصله، همچنان مصرف انرژی پایین است. بهبودی از این بهتر؟!

آخرین تکنولوژی‌های صدا در هدفون‌های In-Ear یا EarBuds (تو گوشی)

اپل با عرضهٔ AirPods، طوفانی در بازار هدفون به راه انداخت و آغازگر عرضهٔ هدفون‌های True Wireless شد.
توسعهٔ تکنولوژی در هدفون‌های تو گوشی فرق چندانی با برادر بزرگ‌تر (هدفون‌های دور گوشی) نداشته است.
در میان هدفون‌های تو گوشی، ایرفون‌های وایرلس بیشتری محبوبیت را کسب کرده‌اند.
ایرفون‌ها حتی بیش از هدفون‌های دور گوشی توجه عموم را به خود جلب کرده‌اند. دلیلش این است که بیشتر مردم با نیت ورزش و دویدن، هدفون می‌خرند. هدفون‌های دور گوشی به خاطر اندازهٔ بزرگ، مناسبِ این کار نیستند. بنابراین تقاضا برای هدفون‌های تو گوشی افزایش یافته است.
این هدفون‌ها با تنوع زیادی از قیمت‌های بین ۳۰ دلار (برندهای غیرمشهور) تا ۱۰۰ دلار به بالا ( برندهای معتبر) عرضه می‌شوند.
ایربادهای نسبتاً جدید True Wireless بسیار پرطرفدار هستند.
خلاصی از شر سیم‌ها، بهانه‌ای برای ساخت هدفون‌های True Wireless شد. تقریباً بیشتر برندهای معروف به تولید این هدفون‌ها رو آورده‌اند و با استقبال زیاد مردم حتی شرکت‌های رده متوسط نیز به این سمت حرکت کرده‌اند. انتظار داریم در آینده‌ای نه‌چندان دور بازار هدفون‌های True Wireless رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کند.

برندهایی با بیشتر ابتکار عمل در بازار هدفون‌ها

بعد از اپل، Jabra با عرضهٔ هدفون‌های True Wireless دنبال‌روی این مسیر شد و اکنون شاهد آن هستیم که برندهای زیادی چون Sennheiser, Audio-Technica, 1MORE Audio, Monoprice به عرضهٔ هدفون‌های ترو وایرلس رو آورده‌اند.

تکنولوژی Bone Conduction چیست؟

فناوری Bone Conduction (هدایت استخوانی یا القای استخوانی) یک روش قدیمی برای شنیدن صدا از طریق استخوان جمجمه است. با وجود قدیمی بودن این تکنولوژی، هدفون‌هایی که از آن استفاده می‌کنند قدیمی نیستند
این فناوری کاربرد زیادی برای ورزشکاران و کم‌شنوایان دارد.
با توجه به مکانیزم متفاوت تکنولوژی هدایت استخوانی، استفاده از آن در تمرینات ورزشی از جمله شنا مرسوم است؛ چرا که بیشتر این هدفون‌ها ضد‌آب هستند. بعلاوه افرادی که گوش خارجی آن‌ها آسیب دیده به خوبی می‌توانند از این تکنولوژی بهره ببرند. 

پیشرفته‌ترین هدفون برای کار و سفر

هدفون‌های نویز کنسلینگ بهترین انتخاب برای سفر هستند.
سفر خسته‌کننده است. محل کار خسته‌کننده است. خیابان و ترافیک و شلوغی خسته‌کننده است. در چنین شرایطی، نویز کنسلینگ مثل یک نعمت الهی است. 
دو نوع هدفون نویز کنسلینگ داریم. آن‌هایی که با پوشش سخت خارجی جلوی ورود نویزها را می‌گیرند و دیگری که بیشتر مورد استقبال عموم است هدفون‌های اکتیو نویز کنسلینگ است. در تکنولوژی Active Noise Cancelling‌، چند میکروفون درون هدفون تعبیه شده که با دریافت صداهای بیرون و تولید صدایی با ۱۸۰ درجه اختلاف فاز عمل خنثی‌سازی نویزها را انجام می‌دهند. 
حتی در برخی از مدل‌ها، یک پردازشگر اختصاصی با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، متناسب با محل استفاده از هدفون یا تنظیمات از پیش تعریف شدهٔ کاربر، دستهٔ خاصی از فرکانس‌ها را حذف می‌کند. مثلاً در سالن انتظار پرواز صداهایی با فرکانس پایین قطع می‌شود ولی همچنان صدای اعلان بلندگوها دریافت می‌شود.

برای آینده چه انتظاری داشته باشیم؟

هدفون‌های سیمی تغییر خاصی نمی‌کنند اما احتمالاً هدفون‌های گیمینگ، در ارائه صدای فراگیر و واقع‌بینانه، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای می‌کنند. به احتمال خیلی زیاد Spatial Audio اهمیت بیشتری در دنیای واقعیت افزوده پیدا می‌کند. همچنین انتظار داریم هدفون‌های True Wireless سهم عمدهٔ بازار را تصاحب کنند.


0 نظر - 0 پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران ( انتشاریافته:0 ,در حال بررسی :0 )
بیشتر